3 culori care îți vor scoate în evidență bronzul

După ce ți-ai petrecut ore în șir pe plajă sau la solar, ai nevoie de ceva care să îți scoată în evidență bronzul perfect. Știi că acel ceva poate fi culoarea hainelor? Această alegere comunică foarte multe despre personalitatea ta, dar te și ajută să-ți sublinieze strălucirea dobândită de-a lungul verii. Descoperă mai jos doar câteva dintre nuanțele care îți vor scoate în evidență bronzul!

Turcoaz

Combinație dintre albastru și verde, turcoazul este o culoare care transmite calmul și seninătatea. Alături de un ten bronzat, aceasta va adăuga alurii tale un strop de energie și va emana mai ales un aer sofisticat. Pietrele prețioase de această culoare sunt simbolul prieteniei, aduc pace căminului și mult noroc purtătorului. Se spune că aceasta poartă cu sine multă înțelepciune și adevăr.

 

Roz

Rozul e feminitate pură, fiind una dintre cele mai indicate culori când vine vorba de evidențierea unui ten bronzat. Aceasta poate avea o nuanță dulce, drăguță și jucăușă, atribute pe care ți le va transmite și ție fără doar și poate. Se spune că rozul este culoarea iubirii universale, atât a iubirii de sine, cât și a altora. Pietrele de culoare roz aduc seninătate, fericire, relaxare și sunt menite să alunge frustrarea sau să neutralizeze confuzia și dezordinea.

 

Alb

Precum rozul, albul este preferat de către persoanele bronzate datorită contrastului intens care se creează între nuanța pielii și cea a hainelor. Intens pozitiv, albul este asociat cu puritatea, inocența, lumina, siguranța, înțelegerea și credința. Se spune că pietrele prețioase de culoare albă ajută la crearea unor noi începuturi, previn prejudecățile și te ajută să vezi inocența din cei din jur.

3 remedii naturale împotriva arsurilor solare

Expunerea îndelungată la razele UV și nefolosirea cremelor de protecție poate duce la arsuri ale pielii. Cel mai bun remediu este prevenția, însă dacă se întâmplă să te întorci de la plajă cu pielea roșie și usturimi, ai nevoie de câteva sfaturi pentru a scăpa cât mai ușor de disconfortul creat.

 

Dușuri răcoritoare

Cine ar fi crezut că cea mai simplă metodă de a calma o piele arsă de soare este pur și simplu apa? Un duș răcoritor te va revigora imediat! Ai grijă însă, evită să folosești săpunurile sau parfumurile, deoarece acestea vor avea un efect neplăcut asupra pielii deja uscate! Ca alternativă poți folosi compresele reci, ușor de aplicat pe pielea arsă de soare.

 

Ulei esențial de lavandă

Lavanda este recunoscută ca alegerea perfectă pentru o atmosferă calmantă după o zi lungă. Fie că vorbim de bețișoare parfumate sau uleiuri, lavanda este extrem de apreciată în aromaterapie, însă se pare că e perfectă și pentru calmarea pielii după expunerea îndelungată la soare. Aplică uleiul esențial de lavandă în cantități mici pe porțiunile de piele afectate, iar acestea se vor însănătoși în timp record!

Lapte sau iaurt

Poate cea mai cunoscută modalitate de a calma pielea arsă de razele UV este laptele sau iaurtul. Poți tampona zonele afectate cu un mic burete sau cu pad-uri demachiante – laptele va crea o peliculă proteică, ce te va ajuta să scapi de disconfortul arsurii. Este recomandat ca acesta să nu fie utilizat foarte rece, direct scos din frigider, ci lăsat puțin la temperatura camerei înainte de folosire.

 

Tu îți cunoști tipul de piele? Identifică-l acum pentru a obține un bronz sănătos!

Un bronz sănătos, de invidiat, poate fi obținut printr-un proces de bronzare făcut în mod responsabil. Pentru o pigmentare naturală, lipsită de neplăceri, este importantă identificarea tipului de piele.

Conform sistemului de clasificare a tipurilor de piele creat în 1975 de medicul dermatolog Thomas Fitzpatrick, există șase tipuri de piele. Fiecare om are o piele cu aspect diferit, care reacționează altfel la expunerea la soare. Culoarea pielii este determinată de nivelul de melanină din piele, un pigment natural care ne protejează de radiațiile UV.

Cele șase tipuri de piele:

Tipul I

Cuprinde persoanele cu părul roșcat sau blond deschis ai căror ochi au nuanțe deschise de verde, albastru, cenușiu. Pielea este foarte albă, cu tendința spre pistrui, și se caracterizează printr-o sensibilitate foarte ridicată în momentul expunerii la soare. Astfel, apar întotdeauna arsuri și nu se bronzează niciodată. Pentru prevenirea arsurilor solare se recomandă utilizarea cremelor de protecție care au un FPS de minimum 30.

 

Tipul II

Cuprinde persoanele cu părul deschis la culoare, blond sau șaten, ochii având de asemenea o culoare deschisă (sau căprui deschis). Pielea are nuanțe de alb-bej, cu puțini pistrui sau deloc, și se caracterizează printr-o sensibilitate ridicată în momentul expunerii la soare. Astfel, apar foarte frecvent arsuri solare și aceste persoane se bronzează rar. Recomandările pentru acest tip de piele coincid cu cele de la tipul I.

 

Tipul III

Cuprinde persoanele cu păr castaniu și ochi căprui. Pielea este de culoare bej, fără pistrui, și se caracterizează printr-o sensibilitate redusă în momentul expunerii la soare, astfel uneori se bronzează fără probleme, alteori pot apărea arsuri moderate. Pentru prevenirea arsurilor solare se recomandă utilizarea cremelor de protecție care au un FPS de minimum 15.

 

Tipul IV

Cuprinde persoanele cu părul închis la culoare, ochii având de asemenea o culoare închisă. Pielea este măslinie (creolă) și se caracterizează printr-o sensibilitate minimă în momentul expunerii la soare, astfel se bronzează ușor și apar rareori arsuri solare. Pentru prevenirea arsurilor solare se recomandă utilizarea cremelor de protecție care au un FPS de minimum 15.

 

Tipul V

Cuprinde persoanele cu părul închis la culoare, ochii având de asemenea o culoare închisă. Pielea este închisă la culoare, acest tip de ten fiind specific persoanelor mulatre, și nu este sensibilă la soare, astfel se bronzează ușor și apar foarte rar arsuri solare. Deși acest tip de piele este mai protejat de razele UV decât cele prezentate anterior, nu este recomandată expunerea excesivă la soare și neglijarea aplicării cremelor de protecție care au un FPS de minimum 15.

 

Tipul VI

Cuprinde persoanele cu părul negru care au ochii negri sau căprui închis. Pielea este foarte închisă la culoare (are pigmentul cel mai întunecat) și nu este sensibilă la soare, astfel nu se arde niciodată. Deși acest tip de piele este cel mai protejat de razele UV față de cele prezentate anterior, pentru prevenirea altor complicații se recomandă utilizarea cremelor de protecție care au un FPS de minimum 15.

 

Este important să identificați corect tipul de piele și să luați măsurile necesare pentru a vă asigura că ea este mereu protejată și îngrijită, pentru a menține un aspect sănătos și a obține un bronz frumos.