3 remedii naturale împotriva arsurilor solare

Expunerea îndelungată la razele UV și nefolosirea cremelor de protecție poate duce la arsuri ale pielii. Cel mai bun remediu este prevenția, însă dacă se întâmplă să te întorci de la plajă cu pielea roșie și usturimi, ai nevoie de câteva sfaturi pentru a scăpa cât mai ușor de disconfortul creat.

 

Dușuri răcoritoare

Cine ar fi crezut că cea mai simplă metodă de a calma o piele arsă de soare este pur și simplu apa? Un duș răcoritor te va revigora imediat! Ai grijă însă, evită să folosești săpunurile sau parfumurile, deoarece acestea vor avea un efect neplăcut asupra pielii deja uscate! Ca alternativă poți folosi compresele reci, ușor de aplicat pe pielea arsă de soare.

 

Ulei esențial de lavandă

Lavanda este recunoscută ca alegerea perfectă pentru o atmosferă calmantă după o zi lungă. Fie că vorbim de bețișoare parfumate sau uleiuri, lavanda este extrem de apreciată în aromaterapie, însă se pare că e perfectă și pentru calmarea pielii după expunerea îndelungată la soare. Aplică uleiul esențial de lavandă în cantități mici pe porțiunile de piele afectate, iar acestea se vor însănătoși în timp record!

Lapte sau iaurt

Poate cea mai cunoscută modalitate de a calma pielea arsă de razele UV este laptele sau iaurtul. Poți tampona zonele afectate cu un mic burete sau cu pad-uri demachiante – laptele va crea o peliculă proteică, ce te va ajuta să scapi de disconfortul arsurii. Este recomandat ca acesta să nu fie utilizat foarte rece, direct scos din frigider, ci lăsat puțin la temperatura camerei înainte de folosire.