Cum să te protejezi de razele UV?

Știm că statul la soare vine cu o mulțime de beneficii. Acesta îți aduce vitamina D, atât de importantă pentru corp, însă în același timp trebuie să înveți să te protejezi de razele UV, care pot fi dăunătoare. Vei afla cum în articolul de mai jos:

 

Limitează orele de stat la soare

Ai grijă! Oricât de mult ți-ar plăcea să te scalzi în razele soarelui, există un interval orar în care intensitatea acestora devine dăunătoare. Atunci când ești în concediu la mare sau la ștrand, asigură-te că nu te afli pe plajă între orele 10.00 și 16.00! Atunci, razele UV sunt foarte intense și îți pot provoca insolație sau boli de piele.

Folosește cremă de soare

Cel mai important accesoriu pentru apărarea pielii tale când vine vorba de statul la soare este crema protectoare. Aceasta se aplică cu jumătate de oră înainte de expunerea la soare și se reutilizează o dată la două ore de-a lungul zilei. Cei cu tonul pielii foarte deschis vor utiliza cremă cu protecție foarte mare, SPF 50, dar pe măsură ce se expun razelor solare și tonul devine tot mai închis, numărul de protecție al cremei poate scădea treptat.

 

Poartă accesorii potrivite

Vrei să fii apărat în totalitate de razele UV? Nu-ți uita acasă ochelarii de soare și pălăria protectoare! Cel mai bine te va ajuta una cu boruri largi, din materiale subțiri precum pânza. Mai mult decât protecție, acestea îți vor asigura și un look de senzație pentru ca tu să întorci toate privirile pe plajă sau la piscină.

 

Pe lângă toate acestea, adaugă hainele largi, vaporoase, și te vei bucura din plin de vară. Este de asemenea important să îți verifici periodic pielea, pentru a vedea dacă ți-au apărut alunițe sau semne noi, caz în care îți recomandăm să te adresezi medicului dermatolog.