Articole

Rolul cosmeticelor pentru bronzat

Aparatele de bronzat profesioniste produc doua tipuri de radiatii similare cu cele solare: UVA, care are rolul de a colora pielea, si UVB, cu rolul de a produce melanina. Spre deosebire de radiatia solara, aparatele de bronzat nu genereaza si UVC – radiatia care se considera ca ar fi responsabila de producerea cancerului de piele. Cu toate acestea, radiatiile care produc bronzarea efectiva si inlocuiesc actiunea soarelui, pot sa fie prea puternice pentru anumite tipuri de piele, iar pentru a evita efecte neplacute, este indicata protectia pielii chiar si la solar.

Cremele si lotiunile destinate exclusiv aparatelor de bronzat protejeaza pielea de radiatiile specifice, prevenind imbatranirea prematura a pielii, arsurile solare si deshidratarea pielii. Nu se vor utiliza cremele de protectie pentru plaja, care sunt diferite, si confera protectie pentru soare, nu si pentru solar.

Expunerea indelungata la solar, fara a avea pielea protejata de creme speciale, duce la imbatranirea tegumentului si posibile arsuri.

Lotiunile acceleratoare sporesc activitatea sanguina, excitand astfel mielina care produce aspectul bronzat al pielii. Procesul corect de folosire a aparatului de bronzat inseamna aplicarea acceleratorului de bronzat, pentru a reduce timpul de expunere si a capata aspectul dorit al bronzului mult mai repede.

Procesul de bronzare a pielii continua si dupa utilizarea solarului, lucru care usca pielea, insa poate fi prevenit foarte usor cu ajutorul acceleratorul si a lotiunii dupa bronzat, care hidrateaza tegumentul inainte si post solar. In continuare se folosesc creme de protectie pentru fixarea pigmentului, iar pentru intretinerea bronzului se utilizeaza creme speciale pentru intretinere.

Cum se poate prelungi durata bronzului?

Multe persoane care utilizeaza solarul nu stiu ce trebuie sa faca inainte de a folosi aparatul de bronzat, ce creme se recomanda si cum anume se folosesc. Pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa se bronzere repede si sanatos, am facut o lista a ritualului ce trebuie urmat cand merg la solar:

1. Fa un dus inainte de a merge la solar pentru a deschide porii
2. Exfoliaza-ti pielea de 2 ori pe saptamana si scapa de celulele moarte
3. Aplica lotiune de bronzat speciala pentru solar cu o ora inainte de a folosi aparatul de bronzat, ca sa aiba suficient timp sa actioneze
4. Foloseste accelerator de bronzat chiar inainte sedintei de solar, pentru a accentua bronzul si a reduce timpul de expunere
5. Aplica o lotiune dupa bronzat imediat ce ai iesit de la solar. Are rolul de a calma pielea si a fixa mai bine culoarea.
6. Nu face dus cel putin 2-4 ore dupa bronzat, deoarece pielea inca continua sa isi modifice nuanta
7. Dupa dus, aplica lotiune hidratanta normala.

Dupa indelunga experienta acumulata in domeniu si feedback-ul pe care il primim constant din partea clientilor, am ajuns sa comercializam doar cele mai bune marci de cosmetice pentru solar. Recomandam tuturor cosmetice de bronzat din gamele Australian Tan, Sunshine, California Tan, Emerald Bay si Matahari.

Brandul Australian Gold are o vechime de peste 25 de ani si este cel faimos brand de lotiuni pentru bronzare destinate solarului. Formulele Australian Gold au in compozitie extracte naturale si vitamine care sporesc hidratarea pielii si contribuie mentinerea ei sanatoasa. Cosmeticele Australian Gold permit pielii sa se bronzeze intr-un timp mai scurt, sa capete o nuanta inchisa naturala si pentru mai mult timp.

Gama Sunshine este alcatuita din produse ce pun accent pe hidratare, vitamine benefice pielii si o culoare de durata, toate acestea la preturi medii.

California Tan protejeaza pielea si o hraneste in profunzime, stimuland in acelasi timp aparitia unui bronz puternic. Cremele si lotiunile California Tan contin o multime de ingrediente naturale care ofera un plus de ingrijire pielii inainte si dupa sedinta de bronzare. Produsele California Tan sunt divizate in functie de etapa de aplicare in step 1 – lotiuni pentru protectie inainte de folosirea aparatului de bronzat, step 2 – lotiuni pentru accentuare si intensificare a bronzului si step 3 – dupa solar, pentru hidratarea si calmarea pielii.

Emerald Bay, brand apartinand de California Tan, cuprinde o gama de produse pentru solar cu ingrediente tropicale.

Matahari, un alt brand al California Tan, mizeaza pe o combinatie unica de ingrediente exotice din toate colturile lumii care imbinate confera o stralucire aparte pielii.

Indiferent care este gama de cosmetice pe care o preferi, clientii tai se vor indragosti de aromele minunate ale produselor si de efectele lor spectaculoase.