Articole

vin rosu si solarul

Peste, vin rosu si solarii!

De ce sunt aparatele de bronzat prezentate publicului ca fiind nesanatoase?

Noi studii vorbesc despre o alta fata a solariilor – dar revelatiile patrund mai greu catre public…

In 2009, World Health Organization (WHO) a clasificat aparatele de bronzat in Grupa 1 a substantelor potentiale cancerigene. De atunci, oamenii presupun ca aparatele de bronzat cauzeaza cancer. Aceasta ipoteza falsa este corectata incetut cu incetul de catre numerosi experti.

solarii, solar, bronzareLa fel de cancerigene ca pestele si vinul rosu

Si totusi, substantele cum ar fi pestele sarat si vinul rosu se regasesc in aceasi grupa de posibile substante cancerigene, de aceea acest caz merita studiat mai de indeaproapre.

WHO isi justifica clasificarea printr-o analiza totala a 23 de studii. Cu toate acestea, 5 dintre aceste studii au fost excluse datorita datelor invalide, 12 au o variatie foarte mare a limitelor de eroare (ceea ce face ca rezultatele sa fie discutabile), iar 6 au ajuns la concluzia ca de fapt solariile chiar scad riscul de cancer. Mai mult, niciunul dintre aceste studii nu ia in considerare testul pe tipul de piele sau timpul de expunere la razele solare.

Doar radiatia UV nu imbolnaveste oameni.

Profesorul Jorg Spitz crede ca “atunci cand ne confruntam cu dezvoltarea cancerului de piele, oamenii nu ar trebui sa considere pielea ca un organ separat, ci sa evalueze tot ceea ce se intampla in corp ca intr-un  intreg”. Studiile sale arata ca nutritia are o influenta foarte mare asupra dezvoltarii de tumori in corp. Daca petreci o perioada rezonabila de timp in mod regulat la soare, oferi pielii tale sansa de a produce hormonul soarelui, care, printre alte lucruri, poate preveni anumite boli de cancer, dupa cum au aratat numeroase studii pana acum. Aceste realizari insa ajung mai greu catre public.

Pana atunci, pareri depasite si partial false vor continua cu siguranta sa existe.

 

 

Cum sa eviti pielea uscata si aparitia ridurilor provocate de bronzare

Deseori, atunci când vezi pe cineva care s-a expus la multe sesiuni de bronzare pentru o perioada mai indelungata, vei observa ca pielea lor va fi uscata si deseori ridata. Cu toate acestea, nu trebuie să fie asa. Puteti obtine un bronz al pielii, fara deshidratarea şi ridarea pielii. Trebuie doar sa stiti cum sa va bronzati inteligent!

Cheia in menţinerea pielii tinere este sa-i pastrati hidratarea. Incepeti prin hidratarea pielii din interior spre exterior. Beti 10-12 pahare de apa in fiecare zi – în special în zilele în care va expuneti pielea la bronzat. Apa va ajuta in a mentinera unei pielii hidratate care arata si se simte excellent.

tanning_hdr

Inainte de a incepe sesiunea de bronzare, folositi creme de bronzat  concepute pentru a proteja pielea de razele ultraviolete nocive emise de aparatele de bronzare. Dupa ce ati terminat fiecare sedinta de bronzare, urmati un tratament cu o crema hidratanta pentru piele. Un alt lucru pe care il poti face este sa porti ochelari de bronzat mai mari atunci când vă bronzati, deoarece primul loc unde ridurile isi fac aparitia este in jurul ochilor. La fel ca si ochelarii de soare pe care ii purtati tot timpul la plaja, trebuie sa purtati intotdeauna ochelari de protectie atunci cand sunteti la o sesiune de bronzare intr-un aparat de bronzat.

Prin o concentrare si o atentie ridicata asupra ingrijirii pielii inainte, in timpul si dupa o sesiune de bronzare, puteti ajuta la atenuarea riscurilor de efecte secundare ale razelor UV – inclusiv a celor de riduri nedorite.