De ce sunt aparatele de bronzat prezentate publicului ca fiind nesanatoase?
Noi studii vorbesc despre o alta fata a solariilor – dar revelatiile patrund mai greu catre public…
In 2009, World Health Organization (WHO) a clasificat aparatele de bronzat in Grupa 1 a substantelor potentiale cancerigene. De atunci, oamenii presupun ca aparatele de bronzat cauzeaza cancer. Aceasta ipoteza falsa este corectata incetut cu incetul de catre numerosi experti.
La fel de cancerigene ca pestele si vinul rosu
Si totusi, substantele cum ar fi pestele sarat si vinul rosu se regasesc in aceasi grupa de posibile substante cancerigene, de aceea acest caz merita studiat mai de indeaproapre.
WHO isi justifica clasificarea printr-o analiza totala a 23 de studii. Cu toate acestea, 5 dintre aceste studii au fost excluse datorita datelor invalide, 12 au o variatie foarte mare a limitelor de eroare (ceea ce face ca rezultatele sa fie discutabile), iar 6 au ajuns la concluzia ca de fapt solariile chiar scad riscul de cancer. Mai mult, niciunul dintre aceste studii nu ia in considerare testul pe tipul de piele sau timpul de expunere la razele solare.
Doar radiatia UV nu imbolnaveste oameni.
Profesorul Jorg Spitz crede ca “atunci cand ne confruntam cu dezvoltarea cancerului de piele, oamenii nu ar trebui sa considere pielea ca un organ separat, ci sa evalueze tot ceea ce se intampla in corp ca intr-un intreg”. Studiile sale arata ca nutritia are o influenta foarte mare asupra dezvoltarii de tumori in corp. Daca petreci o perioada rezonabila de timp in mod regulat la soare, oferi pielii tale sansa de a produce hormonul soarelui, care, printre alte lucruri, poate preveni anumite boli de cancer, dupa cum au aratat numeroase studii pana acum. Aceste realizari insa ajung mai greu catre public.
Pana atunci, pareri depasite si partial false vor continua cu siguranta sa existe.
Buna, ma intereseaza daca merge afacerea cu aparate de bronzat si care ar fi bugetul pentru a deschide o astfel de afacere!