Articole

vin rosu si solarul

Peste, vin rosu si solarii!

De ce sunt aparatele de bronzat prezentate publicului ca fiind nesanatoase?

Noi studii vorbesc despre o alta fata a solariilor – dar revelatiile patrund mai greu catre public…

In 2009, World Health Organization (WHO) a clasificat aparatele de bronzat in Grupa 1 a substantelor potentiale cancerigene. De atunci, oamenii presupun ca aparatele de bronzat cauzeaza cancer. Aceasta ipoteza falsa este corectata incetut cu incetul de catre numerosi experti.

solarii, solar, bronzareLa fel de cancerigene ca pestele si vinul rosu

Si totusi, substantele cum ar fi pestele sarat si vinul rosu se regasesc in aceasi grupa de posibile substante cancerigene, de aceea acest caz merita studiat mai de indeaproapre.

WHO isi justifica clasificarea printr-o analiza totala a 23 de studii. Cu toate acestea, 5 dintre aceste studii au fost excluse datorita datelor invalide, 12 au o variatie foarte mare a limitelor de eroare (ceea ce face ca rezultatele sa fie discutabile), iar 6 au ajuns la concluzia ca de fapt solariile chiar scad riscul de cancer. Mai mult, niciunul dintre aceste studii nu ia in considerare testul pe tipul de piele sau timpul de expunere la razele solare.

Doar radiatia UV nu imbolnaveste oameni.

Profesorul Jorg Spitz crede ca “atunci cand ne confruntam cu dezvoltarea cancerului de piele, oamenii nu ar trebui sa considere pielea ca un organ separat, ci sa evalueze tot ceea ce se intampla in corp ca intr-un  intreg”. Studiile sale arata ca nutritia are o influenta foarte mare asupra dezvoltarii de tumori in corp. Daca petreci o perioada rezonabila de timp in mod regulat la soare, oferi pielii tale sansa de a produce hormonul soarelui, care, printre alte lucruri, poate preveni anumite boli de cancer, dupa cum au aratat numeroase studii pana acum. Aceste realizari insa ajung mai greu catre public.

Pana atunci, pareri depasite si partial false vor continua cu siguranta sa existe.

 

 

Aparat de bronzat vertical sau orizontal?

Diferenta intre cele doua aparate de bronzat este pur si simplu de preferinta.

Aparatul de bronzat orizontal ofera o pozitie mai confortabila dar si o bronzare mai eficienta in zona picioarelor.

Utilizand un aparat de bronzat vertical obtineti un bronz uniform in partea superioara a corpului, dar in zona picioarelor bronzul nu este atat de intens. Noile generatii de aparate de bronzat verticale au adus inovetii in acest sens astfel ca acum e foarte usor sa obtii un bronz frumos si uniform, totul tine doar de preferintele tale.

Totusi se recomanda o alternare a celor doua tipuri de bronzare orizontala respectiv verticala.

Ce trebuie sa stim despre sedinta de bronzare

Daca utilizati pentru prima data un aparat de bronzat este bine de stiut ca sedinta de bronzare nu e recomandata mai mult de 10 minute. Specialistii considera ca timpul optim de expunere este de maxim 20 minute, care echivaleaza cu o expunere la soare de o ora. Bronzul ideal il veti obtine dupa 7-8 sedinte, pe o durata de 15 zile. Bineinteles asta depinde si de dotarea salonului la care veti apela. In general producatorii de aparate de bronzat si tuburi de bronzat sugereaza timpul corect de expunere.

Inainte de a va expune la solarium, se recomanda indepartarea de pe piele a oricarui produs cosmetic (parfum sau machiaj) si aplicarea unei creme pentru bronzare, cat mai potrivita cu tenul si rezultatul urmarit, insistand asupra zonelor mai sensibile (alunitele). In cursul sedintei de bronzare nu se recomanda pastrarea bijuteriilor.

Dupa sedinta de bronzare, pentru o pastrare cat mai buna a bronzului, pielea trebuie hidratata fie cu o crema care fixeaza bronzul fie cu lapte de corp hidratant. Dusul se recomanda dupa 2 ore de la sedinta de solar si nu cu apa fierbinte.

De ce creme si lotiuni pentru bronzare?

Pentru expunerea la razele UV ale aparatului de bronzat au fost concepute creme si lotiuni speciale care protejeaza pielea si accelereaza procesul de bronzare. O crema sau lotiune de bronzat, aplicata corect va face pielea sa absoaba mai bine razele UV. Vom observa in salonul de bronzare mai multe categorii de lotiuni: lotiuni autobronzante, intensive,  “Bronzer”, “After bronze”, etc. Diferenta intre toate acestea consta in procentajul ingredientelor de accelerare a bronzarii.

Producatori precum Australian Gold, California Tan, Hawaiana, Emerald Bay utilizeaza in compozitia produselor pentru bronzat ingrediente care coloreaza in mod natural pielea cum ar fi beta caroten, conferind pielii un bronz uniform si natural.

Aparatul de bronzat

Aparatele de bronzat au evoluat in functie de necesitatile si cerintele clientilor, astfel ca aparatele de bronzat contemporane pe langa un confort sporit ofera si rezultate vizibile de bronzare de la primele utilizari, in functie de puterea si componenta razelor UV. Nici un aparat de bronzat nu va bronza la fel.

Aparatele de bronzat difera in functie de tipul de lampi cu care sunt echipate. Daca stiti ce va doriti, un consultant va poate oferii recomandari cu privire la categoria de aparat care se potriveste cel mai bine pentru dumneavoastra tinand cont de tipul dumneavoastra de ten si de dotarile cu care este echipat aparatul.

Istoria bronzarii!

De-a lungul timpului perceptia asupra bronzului si a pielii bronzate s-a schimbat foarte mult! In urma cu 2000 de ani grecii isi pudrau fata cu carbonat natural de plumb pentru a fi cat mai alba, in secolul 17 exista perceptia ca, culoare pielii face diferenta intre clasele sociale, astfel ca nobilii aveau un ten de portelan pe cand restul populatiei aveau ten masliniu fiind toata ziua in razele soarelui pentru a-i servi. Asta pana in 1936 cand Coco Chanel s-a intors dintr-o vacanta bronzata, cu un ten masliniu, luminos si hidrata. Avand o mare infuenta intre domnitele de pe atunci a creat un nou hobby: bronzarea.

Daca domnitele de atunci profitau de toate razele de soare, azi mergem la solar sa fim cat mai bronzati si astfel profitam de razele UV care actioneaza asupra pielii!

Cum orice lucru trebuie facut cu masura, atat expunerea la soare cat si cea la solar trebuie facuta dupa anumite reguli: timpul de bronzare, utilizarea cremelor si lotiunilor pentru bronzare, utilizarea cremelor si lotiunilor dupa bronzare, alegerea produselor profesionale, consultarea specialistilor.